Skokanské můstky v Desné mají nový kabát. Při závodech je mladí závodníci poprvé vyzkouší v lednu

9. listopad 2020 13:20

Rekonstrukce stála víc než tři miliony korun. Můstky slouží hlavně nastupující generaci skokanů na lyžích.

Čtěte také

„Rekonstrukce byla nezbytná, jinak by nám neprodloužili certifikáty na prostředním a největším můstku. Byl nevyhovující povrch na dopadech a boční bednění. Opravili jsme taky nájezdové věže na dvacítce a čtyřicítce, takže teď to je bezpečnější a pohodlnější pro děti,“ říká předseda Jizerského klubu lyžařů v Desné Patrik Chlum. Samotná rekonstrukce probíhala od března do října letošního roku.

Upravené můstky si skokani z Desné už vyzkoušeli. Ještě v době, kdy mohli trénovat v malých skupinách. „Je to určitě vydařené a moc se mi to líbí, byly tam hrboly, ale teď už je to rovné, je to dobré,“ říká čtrnáctiletá naděje klubu z Desné Karolína Horká. Můstky velice dobře zná také o osm let starší František Holík. „Já si ty můstky pamatuju z doby, kdy jsme tam měli žákovské a dorostenecké závody. Je dobře, že se Patrik Chlum o ty můstky stará, aby nastupující generace měla kde trénovat,“ pochvaluje si.

První závody se chystají na leden příštího roku. „Doufáme, že nám počasí bude přát, ne jako vloni,“ doufá Patrik Chlum. Rekonstrukce můstků stála 3 200 000 korun. Město Desná na ni přispělo dvoumilionovou částkou. Zbytek uhradil Liberecký kraj.

autor: Pavel Petr
Spustit audio

Související