Skiareály v Libereckém kraji lákaly o víkendu na zlevněné jízdné

24. březen 2019

Na zlevněné jízdné lákaly o víkendu skiareály v Libereckém kraji. Větší zájem byl v sobotu, kdy bylo slunečné počasí. Některá zimní střediska v neděli ukončila sezonu, další přešla na takzvaný víkendový provoz.

Sezona v neděli skončila například pro krkonošské Vysoké nad Jizerou či Paseky nad Jizerou. V Jizerských horách se naposledy lyžovalo v Bedřichově nebo na Severáku v Hraběticích. „S víkendem jsme spokojeni, i když to byly dva rozdílné dny. V sobotu bylo skvělé počasí a asi 1 200 lidí. Dnes jezdili hodně držitelé permanentek, bylo kolem 700 lidí,“ řekl Pavel Bažant ze společnosti Ski bižu, jež provozuje areály v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku. Z těchto tří středisek zůstane v provozu jen Tanvaldský Špičák. „Otevřený bude Špičák I, budeme jezdit každý den na tři sjezdovky až do neděle 31. března,“ dodal Bažant.

Příští neděli se chystá ukončit sezonu i největší areál v kraji, krkonošská Rokytnice nad Jizerou. Také bude v provozu příští týden každodenně. Tento víkend hodnotí ředitel skiareálu Vít Pražák jako vydařený. „V sobotu bylo velmi hezky a návštěvnost 2 200 lidí. Dnes kolem 1 000 lidí a Lysá hora trochu v mracích, ale příjemné lyžování. Klasické jaro,“ řekl Pražák.

Méně lyžařů bylo o víkendu v nedalekých Pasekách nad Jizerou. „Bylo velké teplo, lidi asi už víc jezdí na kolo. Lyžařů jsme měli v řádu stovek,“ uvedl za středisko Milan Řípa. Paseky budou v pracovních dnech příštího týdne stát, naposledy v sezoně se vleky rozjedou zřejmě o příštím víkendu. Na víkendový provoz přešla i další střediska, v Jizerských horách například Černá Říčka v Desné.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související