Skiareály těší lyžaře. Hlásí výborné podmínky pro lyžování

Zimní střediska v Libereckém kraji – v Jizerských horách a Krkonoších mají od 50 do 150 centimetrů sněhu. Na své si tak přijdou vyznavači jak běžeckého, tak sjezdového lyžování.

Všechny lyžařské areály jsou v provozu, fungují i areály v Bedřichově, v Hraběticích – Severák a Tanvaldský Špičák. „Sníh je prachový, zatím nepřemrzlý,“ popisuje Pavel Bažant, ředitel Ski Bižu, která provozuje skiareály v Jizerských horách. Velký zájem o lyžování je i v pracovních dnech.

Ještěd? 80 centimetrů prašanu

Lyžuje se v areálu na Ještědu, kde leží zhruba 80 centimetrů tvrdšího prašanu. Jak řekl vedoucí střediska Jan Svatoš, přírodní a technický sníh je promíchaný půl na půl. I tam je v týdnu větší zájem o lyžování, kdy sjezdovky nejsou plné lyžařů.

Stovky kilometrů bílé stopy

Velmi dobré podmínky mají i běžkaři, po celém kraji jsou upravené stovky kilometrů. Na túry můžou vyrazit nejen v Krkonoších a Jizerských horách, ale například v okolí Nového Boru, kolem Frýdlantu i v Turnově. Večerní běžkování nabízí liberecký sportovní areál ve Vesci. V Českém ráji je upravená Lomnická magistrála.

Spustit audio