Skiareál na Ještědu zatím otevřel jen novou sjezdovku

12. prosinec 2021

Liberecký Ještěd je jedním z letošních prvních otevřených skiareálů v Česku. Zatím je v provozu jedna sjezdovka Nová Skalka. 

 Jde o novou, kilometr a půl dlouhou trať. Je plně osvětlená. Celý areál chtějí provozovatelé otevřít okolo Vánoc.

„Návštěvnost je nad očekávání dobrá, vysoká, sněhové podmínky jsou i díky letošním teplotám a sněhovým nadílkám dobré a doufám, že nám to vydrží a pojede to takhle dál do konce sezony,“ řekl ředitel areálu Ještěd Jakub Hanuš. 

Skiareál na Ještědu s devíti kilometry sjezdových tratí má od města pronajatá společnost TMR Ještěd ze skupiny Tatry mountain resorts od prosince 2017. Jde o pronájem na deset let s opakující se desetiletou opcí.

Novinkou letošní sezony bude večerní lyžování na loni vybudované sjezdovce Nová Skalka. Dosud byl na Ještědu osvětlený pro lyžování jen 380 metrů dlouhý svah označovaný jako sjezdovka F10, nová sjezdovka je dlouhá 1,5 kilometru.

Osvětlení na Nové Skalce je součástí investice za 130 milionů korun. Ta má hlavně odstranit největší slabinu areálu - tedy úzké tratě. Nová Skalka je široká až 45 metrů, předchozí Skalka měla jen deset metrů.

Kromě nové sjezdovky má Ještěd od minulé zimní sezóny rozšířené i sjezdovky Slalomák, Liberecká a Beranova cesta. V příštím roce by na Nové Skalce mělo podle provozovatele přibýt i nové zasněžování.

Během lyžování přišlo vhod občerstvení
autor: jij
Spustit audio

Související