Situace na vodních tocích na Děčínsku se už zklidňuje, na Liberecku dál trvá povodňové nebezpečí!

21. červenec 2011

Deště znovu trápí obyvatele severních Čech, hladiny toků se přes noc zvedly především na Děčínsku a Liberecku. Zatímco na Děčínsku se už situace uklidnila, na řece Smědé v osadě Předlánce ve Višňové ve Frýdlantském výběžku a také v Bílém Potoce stále platí třetí povodňový stupeň, který znamená ohrožení.

Deště zvýšily v Libereckém kraji hladiny řek. Na řece Smědé v osadě Předlánce ve Višňové ve Frýdlantském výběžku a také v Bílém Potoce platí třetí povodňový stupeň, který znamená ohrožení. Více informací od Ivany Bernáthové.

Na Českolipsku, stejně jako v celém Libereckém kraji, vytrvale prší. Během noci a brzkého rána museli hasiči v souvislosti s nepříznivým počasím několikrát vyjíždět. V Českolipském okrese zatím naštěstí nebylo potřeba zachraňovat lidi, jak zjistila redaktorka Šárka Škapiková, hasiči řešily problémy technického rázu.

Na lodičkách v národním parku České Švýcarsko se momentálně nesvezete. Soutěsky řeky Kamenice jsou totiž ode dneška uzavřené. Může za to vytrvalý déšť, který výrazně zvedl hladinu řeky. Déšť znepříjemňuje život i dětem, které tráví na Děčínsku prázdniny v letních táborech. Těch je v tomto regionu více než čtyřicet. Děčínští skauti táboří u Dolského mlýna v národním parku České Švýcarsko, kudy protéká Kamenice.

Spustit audio