Silvestrovské pobyty v Libereckém kraji jsou skoro vyprodané

12. listopad 2017

Téměř vyprodané jsou silvestrovské pobyty v Libereckém kraji. Zatímco v minulých letech hosté s rezervacemi často čekali až na první sníh, letos objednávají pobyty už od léta.

„Vánoce jsou ještě volné, ale na Silvestra jsou chalupy, penziony a hotely beznadějně narvané, ještě nějaká místa se najdou v privátu. I únor je už z velké části obsazený a dokonce mám už pár lidí, kteří se nahlásili na příští Silvestr, aby dostali to, co chtějí,“ řekla Lenka Kostlánová z Infocentra Lenka v krkonošské Rokytnici nad Jizerou, které zprostředkovává ubytování i v Pasekách, Harrachově, Vítkovicích či Jablonci nad Jizerou.

Větší zájem o ubytování v závěru roku potvrdil i majitel hotelového řetězce Lukáš Pytloun, který provozuje tři čtyřhvězdičkové hotely v Liberci a další v krkonošském středisku Harrachov. „Už máme také téměř vyprodáno, očekává se dobrá zima, ekonomika jede a už i Češi preferují české hory,“ řekl. Poptávka je podle něho taková, že si mohli ubytovatelé dovolit zvednout ceny o 15 až 20 procent. „Ceny v Rakousku nebo Itálii ale rostou ještě rychleji než u nás,“ dodal. I proto podle něho poptávka po pobytech v Česku roste.

Vánoční pobyty nabízí už podruhé také hotel na vrcholu libereckého Ještědu. Kapacita je velmi omezená, k dispozici je jen 13 pokojů. „Ještě ale jsou nějaká volná místa, stejně jako na Silvestra,“ řekla Milena Lánská ze spolku Ještěd 73. Štědrý den budou moci na Ještědu strávit tři desítky hostů. „Pro veřejnost mimo ubytovaných hostů bude restaurace stejně jako loni zavřená,“ dodala.

 

autor: Jaroslava Mannová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související