Silné bouřky v Česku lámaly stromy a zastavily provoz na několika tratích

13. listopad 2014

Česko zasáhly v pondělí odpoledne a večer extrémně silné bouřky. Na některých místech zastavily provoz na železnici kvůli popadaným stromům, hasiči také vyjížděli k zatopeným sklepům. Nikde ale bouřky větší škody nenapáchaly a zamířily do Polska.

Vedle jihu Čech a Vysočiny zasáhly silné bouřky také Středočeský, Pardubický a Královéhradecký kraj. Vyskytly se i v Praze, Libereckém kraji a s výjimkou Zlínského kraje i na celé Moravě a ve Slezsku.

Kolem šesté hodiny večer popadaly stromy na několik tratí. Vlaky tak nejezdí z Českých Budějovic do Benešova v úseku Chotoviny – Tábor, kde nefunguje ani náhradní autobusová doprava, protože stromy podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové zatarasily i silnice. Problémy jsou i na dalších regionálních tratích.

„V jižních Čechách například mezi Temelínem a Číčenicemi, rovněž také mezi Bechyní a Sudoměřicemi u Tábora a potom ve Středočeském kraji mezi Vlašimí a Postupicemi na trati Benešov u Prahy – Trhový Štěpánov. Provoz je tam zastavený, někde se připravuje náhradní autobusová doprava," upřesnila Pistoriusová.


Radarový snímek území České republiky v pondělí 29. července v 18:15 hodin

Čtěte také

autoři: jze , Michal Záboj , teb , Pavel Pavlas , Hana Mikulincová , PLE , Marína Dvořáková , sib , Veronika Neprašová , Dagmar Mudrová , ZAL
Spustit audio