Šárka Pančochová vyhrála freestylový Světový pohár ve snowboardingu

6. březen 2014

Česká snowboardistka Šárka Pančochová se stala první českou vítězkou freestylového Světového poháru ve snowboardingu a zároveň vyhrála i malý křišťálový globus za slopestyle.

Největší úspěchy dosavadní kariéry si zajistila vítězstvím ve slopestylu v rakouském Kreischbergu. V posledním závodě jí cestu k titulu usnadnila neúčast soupeřek, které startují na US Open. V konečném pořadí freestylu tak předstihla Američanku Clarkovou a ve slopestylu se dostala před Maasovou z Nizozemska.

Ve finále v rakouském Kreischbergu šla do vedení hned po první jízdě a ve druhé svůj bodový zisk ještě vylepšila, když získala 95,5 bodu. K vítězství by jí přitom stačil bodový zisk z první finálové jízdy, který činil 91,5 bodu.

Triumfem ve Světovém poháru Pančochová potvrdila, že patří do nejužší světové špičky a dokázala navázat na minulou úspěšnou sezonu. V ní byla druhá na prestižních X-Games a vyhrála World Snowboard Tour.

Závody SP ve snowboardingu v Kreischbergu (Rakousko) - slopestyle:
Ženy: 1. Pančochová (ČR) 95,5, 2. Ikolaová (Fin.) 83,0, 3. Medlová (SR) 76,0.
Konečné pořadí slopestylu: 1. Pančochová 2500 b., 2. Maasová (Niz.) 1800, 3. Priorová (N. Zél.) 1379.
Konečné pořadí freestylových disciplín (U-rampa+slopestyle): 1. Pančochová 2720, 2. Clarková (USA) 2000, 3. Maasová 1800

Spustit audio