S víkendem se v Ústeckém kraji zlepšily podmínky pro milovníky lyžování

20. leden 2019

Například v zimním středisku v Telnici na Ústecku je v provozu několik sjezdovek.

Ochlazení vylepšilo podmínky v zimních střediscích v Ústeckém kraji. Například v zimním středisku v Telnici na Ústecku jsou v provozu čtyři sjezdovek.

Během soboty byl o lyžování v areálu blízko krajského města zájem. Během dne se u lanové dráhy tvořily fronty lyžařů.

„Pořád by to mohlo být lepší. Od pátku mrzne, tak foukají technický sníh. Jsou tam naváté kopce, ale dá se to,“ shrnul situaci lyžař Petr z Ústí nad Labem, který už po dopolední lyžovačce balil lyže.

„Na začátku sezony se dalo lyžovat sporadicky, sníh střídavě napadal a roztával, a když poprvé mrzlo, neměli jsme vodu,“ popisuje za provozovatele areálu Ski Telnice průběh letošní zimy Jindřich Holinger. „Pořádně mrzne až tento týden, takže zasněžujeme za provozu, ale nedá se nic dělat,“ doplnil.

„Budeme se snažit dosněžit kopce na co nejlepší úroveň. Počítám, že koncem příštího týdne budou kromě Slalomáku všechny kopce v perfektním stavu,“ slibuje Ivan Soukup ze Ski Telnice.

Tento víkend jsou na Telnici v provozu čtyři sjezdovky. „Na Turistické je pouze přírodní sníh a je ho tam hodně málo,“ přiznává stav svahů Jindřich Soukup.

Lyžuje se také v dalších střediscích na severu Čech. Bouřňák na Teplicku má v provozu všechny sjezdovky, na Klínech fungují centrální sjezdovky, vyrazit je možné také na Alšovku na Chomutovsku a Horním Podluží na Děčínsku jsou v provozu tři sjezdovky.

autoři: Jan Bachorík , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související