S novým týdnem nové dopravní uzavírky. Na co se připravit a s čím počítat v centru Liberce?

19. duben 2021 10:10

Od pondělí 19. dubna se pro obyvatele Liberce přidaly další dopravní komplikace v centru města. Kde a jak se to promítne třeba i do veřejné dopravy zjišťovala redaktorka Jana Švecová.

Od 19. dubna řidiči neprojedou Železnou ulicí, která vede od radnice na Sokolovské náměstí. Dělníci tam kopou kvůli rekonstrukci sítí a práce potrvají až do 29. dubna. Dopravu to zkomplikuje nejen řidičům osobní a nákladní dopravy, ale také cestujícím ve veřejné dopravě. Konkrétně se uzavírka týká autobusových linek číslo 12, 23 a 36.

„Linka 12 a 23 bude mít zrušené zastávky U Věže ve směru z centra, Malé náměstí v obou směrech a Benešovo náměstí také v obou směrech. Na lince 36 jsou zrušené zastávky Benešovo náměstí, Malé náměstí, U Soudu a Jungmannova ve směru do centra,“ upřesnil Lubomír Řepka z libereckého dopravního podniku. Náhradou za zastávku Benešovo náměstí bude nová zastávka v Sokolské ulici.

Čtěte také

I nadále musí řidiči počítat s komplikacemi na příjezdu do Liberce od Turnova, konkrétně v Doubí u Makra, kde se bourá starý most. Pro osobní dopravu jsou vyznačené objížďky směrem od Dlouhého Mostu. Objíždět se bude i přilehlá silnice v úseku Doubské třídy. Týká se to i autobusů, konkrétně linek 20, 37 a 60. Podrobnosti lidé najdou na stránkách dopravního podniku.

Ještě minimálně dva měsíce musí lidé přestupovat v Liberci z tramvaje na autobus, pokud směřují pod Ještěd, do Dolního či Horního Hanychova. Výluka je od zastávky Viadukt. Do odvolání také nejezdí lanovka na Ještěd.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související