Rytíři Kladno prohráli s Brnem, Mladá Boleslav bojuje o udržení v extralize

4. březen 2012

Hokejisté brněnské Komety slaví postup do čtvrtfinále play off. Po dramatickém třetím utkání dokázali Moravané zvítězit v Kladně 4:3 po samostatných nájezdech.

Hokejisty Mladé Boleslavi ale čeká dnes další zápas skupiny o udržení v Tipsport extralize.

Kladenští začali nervózně, ale ve druhé třetině šel jejich výkon nahoru a odměnou jim bylo vedení 3:1. Jenže v závěrečné třetině využila Kometa pasivity soupeře a zaslouženě srovnala na 3:3. Nakonec došlo až na samostatné nájezdy, které rozhodly o vítězství hostů 4:3 a také o tom, že Brno vyhrálo celou sérii 3:0 a postupuje do čtvrtfinále play off.

Branky a nahrávky:
21. Patera (David Růžička), 29. J. Drtina (Pavlů, Bicek), 32. Bicek (Patera, Kameš) - 31. Jakub Svoboda (Divíšek, Malec), 52. Dlouhý (Němec), 58. Erat (Petrovický), rozhodující sam. nájezd Němec. Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 5958. Konečný stav série: 0:3.

Sobotní zápas kladenských Rytířů s Kometou Brno skončil také předvedením dvou fanoušků jihomoravského celku na policejní služebnu. Policisté je zadrželi v polovině zápasu kvůli drobnější potyčce s příznivci domácího týmu. Jinak byl v kladenských ulicích klid. Na pořádek tam včera večer dohlížely stovky policistů a strážníků. Mezi diváky na stadionu bylo cca 1200 příznivců Brna.

Hokejisty Mladé Boleslavi ale čeká dnes další zápas skupiny o udržení. Jejich soupeřem bude litvínovská Verva. Na ledě Bruslařského klubu vhodí rozhodčí úvodní buly v 17 hodin a 30 minut. Boleslavský obránce Jakub Čutta moc dobře ví, že se Středočeši nesmí ohlížet na tabulku, kde jim aktuálně patří poslední příčka. „Na to nesmíme koukat, musíme se snažit získat co nejvíc bodů. Je to pro nás tvrdá lekce už po několikáté, ale každý zápas začíná 0:0,“ říká Jakub Čutta.

autoři: apr , Von , Pavel Petr , Pavel Pavlas
Spustit audio