Rozhovor s Radkem Joklíkem a Jiřím Ješetou z Českých drah

24. listopad 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Tentokrát jsme se zaměřili na ty, pro které se profese stala koníčkem. Platí to o Radku Joklíkovi, mluvčím Českých drah a Jiřím Ješetovi, výkonném ředitel pro obchod a marketing Českých drah.

Radka Joklíka možná znáte z jeho mediálních výstupů. Je mluvčím Českých drah, objevuje se na televizní obrazovce, mluví v rádiu, jeho vyjádření si můžete přečíst v denním tisku. Prozradil vám něco více o sobě.

S Jiřím Ješetou, mužem zodpovědným v případě Českých drah za marketing, se kolega Pavel Petr poprvé potkal před pár lety na akci spojené s Adrenalin Cupem. Pracovně se potkali také nedávno při jízdě Šachového vlaku nebo při točení příspěvku o D1 expressu.

Mikulášské pozvánky:
Blíží se Mikuláš a proto nesmí chybět pozvánky na tolik oblíbené Mikulášské jízdy. Ta první míří na kolínskou Řepařskou drážku, kam můžete vyrazit v sobotu 1. a v neděli 2. prosince vždy v době mezi desátou a šestnáctou hodinou. Parní lokomotiva za sebou potáhne vždy tři vytopené vagónky, tradičně se nabízí možnost bohatého občerstvení.

Vyrazit můžete rovněž na nádraží v Praze-Braníku, a to od 9:30 do 19:45. Platí to o sobotě i neděli. V čele vlaku tam bude jezdit parní lokomotiva „Šlechtična“ vyrobená v roce 1949. Bohatší ovšem bude sobotní program, který na branickém nádraží zakončí ohňostroj. Týž den večer se chystá také jízda osvětlenou Prahou.

Mikuláš bude jezdit také v Liberci. Akce má název S párou na Mikulášskou nadílku. Pozvánka v tomto případě platí na sobotu 1. prosince, kdy se nabízí výlet do malebného Kryštofova údolí. K návštěvě zve Muzeum Betlémů, Jírův Betlém, Orloj a uvidíte také model obce s kolejištěm a Novinským viaduktem. Z Liberce mimořádné vlaky vyjíždí v 9:47 a ve 13:47.

Klub přátel železnic Českého ráje zase v neděli 2.prosince zve na vyjížďku z Turnova do Rovenska pod Troskami. V případě Mikuláše je tedy rozhodně z čeho vybírat.

autor: Pavel Petr
Spustit audio