ROZHOVOR: Musíme zůstat „negativní“, ale v hlavách pozitivní, říká trenér skokanských reprezentantů
Skokani na lyžích zatím v sezóně nemají výsledky, kterými by se mohli pochlubit. Neuspěli ve Světovém poháru a propadli také na tradičním Turné čtyř můstků, kde nebodovali a zaznamenali nejhorší výsledek za 17 let. Panice ale nepropadají a věří, že třeba možnost trénovat na můstku K 90 v Harrachově je posune k lepším výsledkům. O tom všem si kolega Pavel Petr povídal s reprezentačním trenérem Františkem Vaculíkem.
Čtěte také
V čem vidí trenér příčiny neúspěchů v této době? Jaké jsou výhody tréninků v Harrachově? Jak se nenechat „otrávit“ ne zrovna dobrými výsledky? Co se ještě dá vylepšit v průběhu sezóny? Připouštějí si skokani nějaký tlak zvenčí? Jaká je současná situace s budoucí generací českých skokanů? Jak je zaměřený harrachovský trénink a kdy se do něj vrátí Roman Koudelka? Poslechněte si rozhovor.
Související
-
Poprvé na společném tréninku na můstku v Lomnici nad Popelkou. Byli jsme tam taky
Čeští skokani na lyžích se poprvé sešli ke společnému tréninku pod vedením nového trenéra Františka Vaculíka. Vydejte se tam spolu s naším redaktorem Pavlem Petrem také.
-
Zahájení sezony Roman Koudelka nestihne. Letos se několikrát zranil a stále není doléčen
Je českou skokanskou jedničkou, zároveň je Roman Koudelka asi největším letošním smolařem v kádru reprezentace. Kvůli léčbě zranění nestihne start Světového poháru.
-
Jaké poklady jsou k vidění ve Ski muzeu v Harrachově bratrů Slavíkových?
Pohár pro mistra světa v letech na lyžích z roku 1983, lyže Pavla Ploce nebo prvopočátky skoků na českém a československém území. To nabízí Ski muzeum v Harrachově.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.