Řidička tramvaje najela po Mostě a Litvínově půl milionu kilometrů bez nehody

26. prosinec 2019 09:59

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova za to Miladu Herčíkovou před Vánoci ocenil.

O ženách - řidičkách se říká, že jsou rozvážnější, že tolik neriskují a jsou i opatrnější než muži. Své o tom musí vědět Milada Herčíková, která už téměř třicet let řídí tramvaj mezi Mostem a Litvínovem.

Koncem letošního roku získala ocenění za půl milionu kilometrů ujetých bez nehody. Řízení tramvaje jí baví a svůj život si bez něj neumí představit: „Jezdím už sedmadvacet let. Celou dobu bez nehody,“ usmívá se Milada Herčíková. Jako řidička tramvaje začala pracovat po mateřské dovolené a jezdit prý chce až do důchodu.

V dopravním podniku měst Mostu a Litvínova pracuje mezi řidiči zhruba deset procent žen. „Máme zhruba čtyři sta zaměstnanců a více než polovina jich u nás pracuje více než deset, patnáct let,“ říká ředitel společnosti Daniel Dunovský. „U řidiček je až neuvěřitelné, že i po tak dlouhé době, co u nás řídí tramvaj nebo autobus, je to pořád baví,“ zamýšlí se.

Řidičky jsou podle ředitele dopravního podniku klidnější. „Muž dá spíše emoce najevo. Žena jedná s čistou hlavou, je chladnější. Jsem s nimi opravdu spokojený,“ dodává Daniel Dunovský.

Kromě Milady Herčíkové obdrželi před koncem roku ocenění - za čtvrt milionu kilometrů bez nehody - ještě tři muži.

Tramvaj Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova
autoři: Jan Beneš , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související