Řidiči v České Lípě budou platit za parkování u nemocnice

23. červenec 2018 07:51

V areálu českolipské nemocnice, ale i pod zdravotnickým zařízením budou řidiči od podzimu platit za parkování. Zatím tam mohou auta nechat bezplatně.

Českolipská nemocnice má dvě specialistky na Vojtovu metodu. V celém kraji jich je jen sedm

Fyzioterapeutka při aplikaci Vojtovy metody

Vojtova metoda je systém diagnostiky a léčby poruch pohybu. Používá se například u pacientů s neurologickými onemocněními, nebo po úrazech míchy i při ortopedických onemocněních. Léčba mírní obtíže a pomáhá dospělým, aby neztratili schopnost pohybovat se. Certifikovaných fyzioterapeutů je v Libereckém kraji zatím málo. Proto je dobrou zprávou, že jednu specialistku na Vojtovu metodu získalo oddělení léčebné rehabilitace českolipské nemocnice.

Motoristé budou v areálu nemocnice v České Lípě za parkování platit od podzimu. Důvodem je podle vedení zdravotnického zařízení hlavně nedostatek míst ke stání osobních aut a opakované dopravní problémy. Připravované změny popisuje ředitel nemocnice Pavel Marek: „V podstatě máte výjezd zadem, tam bude záchranka a jedna závora a dole jak je vjezd, budou další dvě závory – musíme tam udělat ještě jeden pruh navíc, aby mohly vyjíždět sanity a nebyla blokovaná auta, která budou stát u závory.“

Parkování v areálu českolipské nemocnice bude od podzimu hlídat automatický systém. Ten by měl podle vedení nemocnice zajistit, aby se řidiči v nemocnici průběžně střídali a aby nedocházelo k dopravním problémům.

Parkování zdarma už nebude ani pod nemocnicí

Zdravotnické zařízení by chtělo placené parkování zavést i na velkém parkovišti pod nemocnicí. Tam to ale podle ředitele Pavla Marka zatím možné není.  „Část patří státu, o části vedeme diskuzi, zda patří České Lípě, nebo ne a část patří v nemocnici. V tuto chvíli ho nemůžeme uzavřít, protože není stoprocentně vlastněn českolipskou nemocnicí. Jednáme a snažíme se s dalšími dotčenými majiteli pozemků, abychom parkoviště mohli uzavírat,“ komentuje situaci ředitel nemocnice Pavel Marek.

Spustit audio

Související