Rekreační zařízení Jizerky v Bílém Potoce

7. srpen 2013

Rekreační zařízení Jizerky se nachází pod severními svahy Jizerských hor, na klidném místě na okraji obce Bílý Potok na Frýdlantsku. Je dobře dostupný pěšky - od tamního autobusového nádraží ujdete zhruba půl kilometr. Z vlaku je ta procházka ještě o kilometr delší.

Nabízí ubytování ve dvou budovách nebo ve 14 chatkách s kapacitou 130 míst. Jedna noc v areálu vyjde na rovných 200 korun, pokud tu ale strávíte tři noci, jde cena dolů a zaplatíte za noc jen 170.

Chatky jsou pětilůžkové se dvěma ložnicemi, obývacím pokojem s jednou přistýlkou - na noc stojí 700 korun. Za pouhé přespání dáte ještě o stovku víc - tedy rovných 800. Máte-li malé dítě, zapůjčí vám na požádání i postýlku.

Poplatek si tady účtují i za 4nohého mazlíčka - na den činí 30 korun a musí být očkovaný proti vzteklině. Snídaně tu vyjde na 70 korun, večeře na 65 korun, po dohodě je možná i plná penze.

Rekreační zařízení Jizerky je ideální základnou pro cyklisty - poblíž je totiž nepřeberné množství cyklostezek. V blízkosti je i Singltrek v Novém městě pod Smrkem.

Navštívit můžete například Rašeliniště Klečová louka, vodopády na Černém potoce, baziliku navštívení panny Marie v Hejnicích nebo třeba státní zámek Frýdlant.


Zvětšit mapu
Spustit audio