Rejžová polévka s kuřaty podle kuchařky Marie Rosické
V receptech našich babiček nás čeká rejžová polévka s kuřaty, která se vařila v plechovém hrnci z kredence, do kterého nahlédneme s Jaroslavem Hořením a Vladimírou Jakouběovou.
„Přeber koflík pěkné rejže a čistě ji vyper, dej do hrnku a nalej. Na ni dva neb tři koflíky horké vody, přidej kousek másla a soli a nech to vařiti, až rejže změkne. Vezmi dvě očištěná kuřata, nech je vařiti; když jsou do měkká uvařená, vyndej je a nech vychladnouti, pak je úhledně nakrájej, a vlož je do polévkové mísy. Polévku, v níž se kuřata vařila, proceď skrze husté sejtko, seber s ní všechnu mastnotu, nastrouhej drobítek muškátové kuličky a přidej trochu zelené petružele a vlej ji do rejže dříve uvařené; tuto pak dej do polévkové mísy na připravená kuřata a nes na stůl."
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.