Rady do kuchyně: Co dělat pro krásnou kůži na kuřeti a jak uchovat droždí, které nespotřebujete?

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Nadívané kuře

Křupavá kůrčička na kuřeti, do které se chcete zakousnout, stejně jako křupavé škvarky, nebo smetanová omáčka, která se nesrazí. Jaké jsou tipy Ivy Hüttnerové?

Dnes mám pro vás pár praktických rad do kuchyně:

  • Smetanová omáčka se nesrazí, když do smetany přidáte lžičku cukru.
  • Čerstvý chléb se vám bude lépe krájet, když nůž namočíte do horké vody.
  • Droždí, které nespotřebujete, jednoduše zamrazte. Stačí ho zabalit do alobalu, vložit do mikrotenového sáčku a použít v následujících dvou měsících. Při dalším použití už droždí ale znovu nerozmrazujte.
  • Makové buchty budou chutnější, když mletý mák do nádivky nejdříve na suché pánvi opražíte.
  • Děláte si domácí škvarky? Pokud ano, přidejte při škvaření trochu mléka nebo piva. Škvarky budou voňavější a křupavější.
  • Krásnou kůrčičku na pečené drůbeži zaručíte, když maso před vložením do trouby potřete sladkou smetanou nebo posypete trochou moučkového cukru.
autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová