Průjezd Rynolticemi omezí na půl roku práce na silnici, v obci budou zpomalovací ostrůvky

Řidiči musí na silnici první třídy číslo 13 v Rynolticích na Liberecku od pondělí 21. března počítat s dopravním omezením. V centrální části obce totiž začala výstavba zpomalovacích ostrůvků, které mají zamezit častému překračování povolené rychlosti projíždějících aut.

V Rynolticích se během prací bude jezdit kyvadlově, dopravu bude regulovat semafor. O prázdninách, když doprava ještě zhoustne, by ji měli podle nezávislého starosty Jana Vacka řídit také pověření pracovníci. Dopravní situaci tam totiž nebudou komplikovat jen práce na silnici, ale i kolem ní.

Obec začne zároveň opravovat chodníky a vybudovat chce i stezku pro pěší a cyklisty směrem ke hřbitovu. Opravovat se bude také veřejné osvětlení, takže řidiči by měli dávat při průjezdu Rynolticemi opravdu velký pozor.

Obec nebude možné objíždět, protože vjezdy z okolních silnic budou zavřené, aby se doprava mezi semafory ještě více nekumulovala. „Vyjíždět bude možné z jedné strany jenom na Jítravu a z druhé strany zas jenom na Hrádek, takže ty výjezdy u obce zpátky na tu silnici budou uzavřené,“ vysvětlil starosta Rynoltic Jan Vacek.

Přípravné práce začaly na hlavním tahu mezi Libercem a Děčínem už loni, pokračovat budou ode dneška až do konce srpna letošního roku. Náklady budou zhruba 30 milionů korun.

Spustit audio

Související