Provoz v libereckém tunelu omezí pravidelná zimní údržba

20. říjen 2020 06:00

Technici budou tunel na frekventovaném průtahu Libercem čistit a opravovat od čtvrtka 22. října do neděle 25. října. Po dobu omezení dopravy bude také Ředitelství silnic a dálnic opakovaně sledovat zatížení nosných konstrukcí tunelu pro sběr dat na projekční přípravu k jeho rekonstrukci.

Čtěte také

Podle vedoucího odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jana Čápa bude ve čtvrtek 22. a v pátek 23. října provoz pro oba směry vedený tubusem ve směru od Děčína na Prahu, od pátečních 20 hodin do večera v neděli 25. října tubusem od Prahy ve směru na Děčín. Práce by podle Čápa měly skončit nejpozději do nedělních 22 hodin.

Liberecký tunel na silnici I/35 byl do provozu uveden v roce 1992, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravuje jeho rekonstrukci. Podle posledního sčítání tudy denně projede i více než 47.000 automobilů. Proto stavba potřebuje pravidelné čištění a údržbu. Během čtyř dnů pracovníci vyčistí, umyjí a sanují konstrukce tunelu, které vlivem výfukových zplodin korodují, v plánu je také údržba osvětlení, jak doplnil vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související