Prohlédněte si libereckou leteckou záchranku, dnes je otevřená všem

26. září 2018 09:01

Letecká záchranná služba Libereckého kraje má dnes 26. září den otevřených dveří. Zájemci se můžou podívat na stanici letecké záchranky v libereckém Ostašově.

Děti v Liberci se učí zdravovědu od leteckých záchranářů

Děti během zdravotnické školy hrou nacvičují resuscitaci zraněných, houpou se na lanech, nechávají se nést v záchranné síti a měří, jaký mají puls

Letečtí záchranáři v Liberci učí děti ze základních škol první pomoc a zdravovědu. Pravidelně si zvou žáky ze základních škol přímo na heliport a do hangáru libereckého letiště v Ostašově a povídají jim o případech z praxe. Děti si tam totiž mohou samy vyzkoušet oživovat zraněné, nechat se vytáhnout na laně v podvěsu, projít si vrtulník se všemi přístoji a nebo si změřit puls.

Lidé si mohou na základně na letišti v libereckém Ostašově prohlédnout techniku a zázemí záchranářů. Chybět nebudou ani ukázky záchranné akce přímo z vrtulníku, který odpoledne vzlétne nad letiště.

Děti si budou moci v hangáru vyzkoušet, jaké je to zachraňovat lidi takzvaně v podvěsu – tedy v zavěšení na laně pod vrtulníkem. Pro všechny bude k dispozici záchranná technika, vybavení i tým záchranářů.

Stanice se žlutým vrtulníkem s označením Kryštof 18 bude pro zájemce otevřená od 13 do 18 hodin.

Související