Přijďte na Rozhlasový Big Band Gustava Broma v karlínském studiu A

1. březen 2018

Stanice Vltava vás zve na koncert Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma, který se odehraje v pondělí 5. března od 19:00 v karlínském studiu A.

Pod vedením Vlada Valoviče představí v rámci svého vystoupení řadu zbrusu nových skladeb z tvůrčí dílny členů orchestru a předních českých i slovenských jazzových hudebníků jako Luboš Soukup, Jan Jirucha, Rostislav Fraš, Lukáš Oravec a další. 

Zazní pouze dvě starší skladby, z nichž jednu, Waltz for Debby, budete moci vyslechnout v Grammy ověnčeném big bandovém aranžmá Dona Sebeskyho z roku 1998.

Orchestr je jedním z nejstarších v České republice. Jeho začátky sahají až do roku 1940. Od té doby zažil mnohé umělecké úspěchy a jako progresivní těleso prošel mnohými omlazeními, z nichž poslední se dotýká roku 2013, kdy se přejmenoval na Rozhlasový Big Band Gustava Broma a navázal spolupráci s řadou předních současných umělců. Nelze ale opomenout ani to, že s kapelou hrály taky nejuctívanější legendy světového jazzu jako Dizzy Gillespie, Ray Charles, Maynard Ferguson ad.

VSTUP ZDARMA

Pondělí 5. března 2018 od 19:00
Český rozhlas Regina | Studio A, Hybešova 10, 186 72, Praha 8 - Karlín

Rezervace míst na vltava@rozhlas.cz, do předmětu napište „Karlín“.

autor: ČRo Vltava
Spustit audio