„Přibývající roky beru pouze jako číslo,“ říká Jan Rosák. Oslavil 71 let

27. srpen 2018

Naším ranním hostem na telefonu dnes byla moderátor Jan Rosák. Honza Žíla mu popřál k pátečním narozeninám a zeptal se ho také, koho si pozval do svého pořadu Tandem.

„Přibývající roky beru pouze jako číslo. Vůbec se nechci dívat do občanského průkazu,“ říká s úsměvem Jan Rosák a dodává: „Pocit, který mám, když sportuju nebo si hraju s vnoučaty, mě přesvědčuje o tom, že to ještě jde.“

„Horko, které nás tu sužovalo, tak mi z části dělá docela dobře. Narodil jsem se v srpnu, takže to mám asi v genech,“ hodnotí moderátor letošní léto a dodává: „I v těch největších vedrech jsem se odvážil jít hrát golf nebo tenis.“

Jan Rosák moderuje na Českém rozhlase pořad Tandem. „Těšit se můžete například na Jana Kačera nebo Vladimíra Javorského,“ prozradil moderátor jména hostů, kteří budou do pořadu v blízké době pozváni.

Pořad Tandem můžete na Českém rozhlase Liberec slyšet každou sobotu a neděli, a to mezi třináctou a čtrnáctou hodinou.

autoři: Jan Žíla , Kateřina Štulíková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.