Při nehodě u Doks zahynuli dva policisté, jeli na hranice převzít zatčeného

29. prosinec 2014

Dva policisté ráno zemřeli při srážce kamionu a policejní dodávky u Doks na Českolipsku. Dalšího těžce zraněného policistu převezl vrtulník do nemocnice v Liberci. Všichni tři byli v době nehody ve službě.

„Ve služebním vozidle Policie České republiky byli v době nehody tři policisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ řekla Radiožurnálu mluvčí liberecké policie Dagmar Sochorová.

Podle mluvčí královéhradecké policie Ivany Ježkové policisté mířili na hranice s Německem, aby převzali zatčeného.

„Kolegové jeli na hraniční přechod Petrovice převzít od německých kolegů pro účely trestního řízení osobu, na kterou byl vydán evropský zatýkací rozkaz. Celá událost nás samozřejmě hluboce zasáhla a rodinám zesnulých policistů jsme nabídli okamžitou psychologickou pomoc,“ uvedla Ježková.

K čelní srážce policejní dodávky a kamionu došlo na silnici číslo 38 u obce Obora mezi Doksy a Bělou pod Bezdězem. Příčina nehody, při které byl lehce zraněn i řidič kamionu, zatím není jasná. Její vyšetřování na místě převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů.


Zvětšit mapu
autoři: mta , rok
Spustit audio