Policisté zasahují na několika místech v Praze. Přijeli i do nemocnic na Bulovce a na Františku

28. červen 2018 13:42

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) spustila rozsáhlý zásah na několika místech v Česku. Prohlídky probíhají i ve zdravotnických zařízeních, a to například v Nemocnici Na Bulovce a Nemocnici Na Františku. Podle informací serveru iROZHLAS.cz by se měly dotknout i zdravotnických firem.

„Skutečnost je taková, že Národní centrála proti organizovanému zločinu v současné době provádí realizaci, provádíme úkony v trestním řízení. Více informaci vám v tuto chvíli nemohu poskytnout. Informace poskytuje Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ řekla serveru iROZHLAS.cz mluvčí NCOZ Iva Knolová.

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová odmítla serveru iROZHLAS.cz sdělit k zásahu policistů jakékoliv bližší informace. „Provádí se úkony trestního řízení. Tiskovou zprávu vydáme kolem 15. hodiny,“ dodala.

„Čekáme na konkrétní informace. Víme, že police zasahovala v Nemocnici na Bulovce. Nemohu vám říci bližší informace,“ uvedla mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová.

Policie v nemocnicích i firmách

Zásah se zjevně odehrává na několika místech najednou. Kriminalisté z centrály ve čtvrtek navštívili i Nemocnici Na Františku. „Máme o tom zákaz mluvit. Seshora,“ řekl serveru iROZHLAS.cz jeden ze zaměstnanců.

Jak server iROZHLAS.cz zjistil a ověřil na místě, policisté od rána zasahují v Nemocnici Na Bulovce.

„Ano, jsou tady od rána,“ řekl v budově ředitelství reportérovi serveru iROZHLAS.cz jeden z náměstků. „Co přesně chtějí, nevím. Teď máme k tomu poradu vedení,“ dodal. Víc však situaci rozebírat nechtěl.

Policisté zasahují i v Perucké ulici, kde sídlí společnost HTS Corporate Group. Vchod do společnosti hlídá policista. Reportérku serveru iROZHLAS.cz legitimoval s odůvodněním, že se „na místě koná policejní úkon“. Recepce je plná lidí, mezi nimi policisté s páskou na rukou. S nikým ze společnosti HTS podle kriminalistů nyní není možné hovořit.

autor: ako
Spustit audio