Policisté odhalili v Libereckém kraji zatím největší pěstírnu marihuany

18. prosinec 2015

Pěstírnu marihuany s více než třemi tisícovkami rostlin zlikvidoval ve Stráži pod Ralskem na Českolipsku policejní protidrogový tým. Jde zatím o největší odhalenou pěstírnu v Libereckém kraji. Policie na místě zadržela jednoho Čecha a dva Asiaty. Hrozí jim od osmi do dvanácti let ve vězení.

Likvidace pěstírny v bývalé truhlárně zabrala kriminalistům dlouhé hodiny, říká vedoucí toxitýmu Pavel Folprecht. „Jsme připraveni na velké pěstírny. Ale takhle velkou jsme ještě neměli. Ohledání začalo krátce po zákroku, skončili jsme až druhý den někde kolem třinácti hodin. Takže den a půl se tam pracovalo, zajišťovalo.“

Z objevených rostlin by se dalo vyrobit dvě stě padesát kilogramů marihuany a prodejem by skupina získala šestnáct a půl milionu korun. Jde ale jen o odhad. Pokud by skupina neprodávala drogu překupníkům, ale přímo uživatelům, mohla by podle policistů získat až trojnásobně vyšší částku.

Všechno nasvědčuje tomu, že marihuana v rozlehlém objektu rostla od srpna. Dva Asiaté, kteří jsou stíháni ve vazbě, marihuanu podle policistů pěstovali, další zadržený – sedmapadesátiletý Čech, prostory pronajímal. Tvrdí, že nevěděl, co se v nich děje.

autor: sas
Spustit audio