Policisté kvůli drogám uzavřeli liberecký Music Bar

22. květen 2004

Policie uzavřela známou libereckou restauraci Music Bar. Kriminalisté tam před několika dny odhalili případ rozsáhlé distribuce drog. Pětatřicetiletý provozovatel baru a dvacetiletý číšník hostům běžně prodávali hašiš a marihuanu. Policisté podnik už půl roku sledovali, a při zásahu šli najisto. Zadrženo bylo také sedmnáct hostů baru.

"Jak provozovatel Music Baru, tak číšník přistupovali k drogám jako k naprosto běžnému spotřebnímu artiklu, v baru probíhala naprosto otevřená distribuce drog," řekla Českému rozhlasu liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Otevřenou distribuci drog potvrdila i prohlídka prostor restaurace, u které pomáhal speciálně vycvičený pes. Někteří hosté u sebe měli produkty konopí zakoupené přímo v baru. Policisté navíc našli 120 připravených dávek drogy v hodnotě 150 tisíc korun.

"Nejdřív prý drogy prodávali jen svým známým, potom se to rozkřiklo, a fakt tam jezdil celý Liberec a ještě lidé z Jablonce a odevšad," říká sedmnáctiletá návštěvnice baru.

Alarmující je zejména to, že dvěma třetinám zadržených hostů Music Baru nebylo ještě 18 let. Rozbor jejich moči prokázal přítomnost drogy v těle.

Liberecký Music Bar byl uzavřen a jeho provozovatelům hrozí za šíření toxikománie a ohrožování mravní výchovy mládeže až 10 let vězení.

autoři: Ivana Bernáthová , mta
Spustit audio