Policie vyšetřuje smrt seniorky, kterou ve středu napadla doga

V českolipské nemocnici v pátek zemřela jednadevadesátiletá žena, kterou ve středu v obci Pihel napadla argentinská doga. Policie nyní zjišťuje, jestli seniorka zemřela kvůli zraněním způsobených psem.

„Případ si převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která bude nyní zjišťovat souvislost mezi zraněními, které žena utrpěla a jejím úmrtím. Za tímto účelem si vyžádáme znalecké posudky z oboru zdravotnictví. Právní kvalifikaci případu určíme až po nashromáždění všech potřebných podkladů," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Pes na seniorku zaútočil ve středu 13. února kolem půl jedné po poledni v obci Pihel, když šla po veřejné cestě s chodítkem. Doga ženu srazila, začala ji kousat a vláčet po zemi. Napadené pomohli dva kolemjdoucí, kteří zvíře odehnali a o zraněnou se do příjezdu sanitky postarali. Žena byla následně hospitalizována v České Lípě.

Majitele psa policie vyslechla. Argumentoval tím, že mu pes utekl poprvé. Někteří obyvatelé Pihelu však policistům sdělili, že v minulosti tam doga volně pobíhala už vícekrát.

Vzhledem k tomu, že jsou majitelé za chování svých psů plně odpovědní, hrozí nyní majiteli dogy trestní stíhání.

autor: mib | zdroj: Policie Libereckého kraje
Spustit audio