Policie pátrá po pachateli, který ničí auta. Vyzývá i další poškozené, aby se přihlásili

27. říjen 2020 13:20

Neznámý pachatel, nebo pachatelé, poškodil v neděli 25. října před půlnocí auta zaparkovaná v Liberci Pavlovicích.

Utrhané stěrače, ulámaná zrcátka nebo poškozená pneumatika, to je výsledek řádění dosud neznámého pachatele nebo skupinky osob v libereckých Pavlovicích. V noci z neděle 25. října na pondělí 26. října dal průchod svým emocím jedinec, který svým neuvážlivým počínáním způsobil škodu za více jak 44 000 korun. Policisté doposud zaevidovali 16 poškozených zaparkovaných automobilů v ulicích Roháčova, Cyrila a Metoděje a také v ulici Růžodolská.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policie žádá veřejnost o spolupráci při pátrání po pachateli nebo pachatelích a zároveň prosí případné svědky, kteří v neděli 25. října, v době od 22. hodiny do půlnoci, zaslechli nebo viděli v uvedené lokalitě skupinku osob nebo jednotlivce, kteří se pohybovali v blízkosti zaparkovaných vozidel, aby se policistům ozvali prostřednictvím linky 158 nebo přímo na služebně Obvodního oddělení Liberec – centrum. Takto získané informace mohou výrazným způsobem pomoct k objasnění případů. Policisté zároveň žádají i další možné poškozené, aby se přihlásili.

autor: reČRoL | zdroj: Krajské policejní ředitelství Libereckého kraje
Spustit audio

Související