Pochoutkový rok 2017
Pochoutkový rok 2017
-
Nejlepším rodinným receptem roku 2017 je cibulový králík Lenky Glogarové
Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil uzavřeli letošní ročník soutěže Pochoutkový rok. V Divadle Radka Brzobohatého vyhlásili tři vítěze velkého finále.
-
Zahalený mouřenín. Miroslava Sedláková upekla dezert, který se naučila od své babičky
Jaké tajemství skrývá zahalený mouřenín, prozradila Miroslava Sedláková z Bruntálu. Lehký čokoládový korpus bez mouky, který pokryla velkou sněhovou čepicí s marmeládou.
-
Kedlubnová omáčka s bacánem. Zdeňka Houdková prozradila recept, který vaří už 40 let
V rodině Zdeňky Houdkové se kedlubnová omáčka vaří 80 let, sama soutěžící Pochoutkového roku ho připravuje už 40 let. Její postup je navíc specifický.
-
Selská polévka na dlouhověkost. Valašskou kyselicu vylepšila Věra Burešová
Základem valašské kyselice je domácí kysané zelí spolu s dobře vyuzenou klobásou. Tradiční recept zná i Věra Burešová z Rackové u Zlína.
-
Horácký neboli pajerský koláč Vladimíry Bastrové sníte dřív, než stihne vychladnout
S patřičnou odměnou je náročná práce hned snesitelnější. Platí to i v případě horáckého neboli pajerského koláče. Jde o zatím nejsložitější recept Pochoutkového roku.
-
Babiččinu nádivku oceníte nejen k pivu. Smaženou dobrotu připravila Alena Kolín
Další recept Pochoutkového roku je od Aleny Kolín z Ostrova nad Ohří. Její babička dělávala nádivku, která se hodila do kuřete, ale mohli jste ji jíst i samostatně.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- následující ›
- poslední »