Plzeňský Kovařík neproměnil penaltu a Viktoria prohrála na Julisce s Duklou

1. srpen 2015

Fotbalisté Plzně museli přijmout první porážku v Synot lize. Ve 2. kole prohráli na hřišti pražské Dukly 0:1, když jediný gól vstřelil Berger. Plzeň mohla vzápětí vyrovnat, ale Kovařík neproměnil pokutový kop.

Hosté mohli jít do vedení už v prvním poločase, ale nejdříve neproměnil šanci Kolář po přihrávce Kopice a minutu po něm si role prohodili. Kopicovi také chyběl ke gólu jen kousek.

Po půlhodině hry se osmělila i Dukla a Berger krásnou střelou trefil tyč Kozáčikovy branky. Od ní se míč odrazil k Přibylovi, který v jasné šanci selhal.

V závěru první půle našel přesným centrem Kopic Vůcha, ale ani ten se s přesnou muškou nepotkal, stejně jako tři minuty po přestávce po přihrávce Ďuriše. V další šanci Kopice podržel Duklu brankář Rada.

V 77. minutě se domácí dostali do vedení. Štětina sice zakončil svůj průnik slabou střelou, ale gólman Kozáčik si nerozuměl s Hubníkem a míč na poslední chvíli vyrazil pouze k Bergrovi. Na záložníka Dukly už čekala pouze prázdná branka – 1:0!

Čtěte také

Hned za minutu fauloval na druhé straně Jeřábek Mahmutoviče a rozhodčí nekompromisně nařídil penaltu. K její exekuci se přihlásil Kovařík, který byl v té době na hřišti pouze pět minut a to se zřejmě na jeho koncovce podepsalo. Míč vysoko přeletěl branku Dukly.

V závěru si hosté sice vytvořili tlak, ale na vyrovnání už nedosáhli a Dukla si tak připsala první tři body v letošním ročníku Synot ligy.

2. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 77. Berger. Rozhodčí: Lerch - Pospíšil, Kubr. ŽK: Berger, Jurendič, Vrzal, Jeřábek - Matějů, Vaněk. Diváci: 5182.
Dukla: F. Rada - Jurendič (67. Miloševič), Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec, Marek Hanousek, Daniel Tetour - Berger, Jakub Mareš (74. Beauguel), Přikryl (84. Čajič). Trenér: Kozel.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Matějů - Kučera, Vaněk - Kopic, D. Kolář (63. Hořava), Vůch (73. Kovařík) - Ďuriš (71. Mahmutovič). Trenér: M. Koubek.

Spustit audio