Plzeňská Viktoria udolala Olomouc, v pražském derby si Sparta poradila s Duklou

23. srpen 2015

Fotbalisté Plzně po výměně trenéra vyhráli i v Synot lize, když dvěma góly v závěru zápasu pokořili Olomouc. Nováček soutěže tak stále čeká na první vítězství a v tabulce soutěže klesl na předposlední místo. V pražském derby si Sparta na Letné poradila s Duklou.

Sparta začala aktivně, ale v koncovce se jí v úvodu zápasu nedařilo. Dočkal ani Steinhöfer netrefili branku, stejně tak si počínal po čtvrthodině hry Frýdek. Skóre se tak mohlo měnit na druhé straně, ale Bičík si se střelou Považance poradil.

Jediný gól prvního poločasu vstřelil čtyři minuty před jeho koncem Krejčí. Po centru Steinhöfera poslal hlavou Spartu do vedení. Hned po přestávce mohl vyrovnat Berger, ale z přímého kopu mířil těsně vedle.

V 55. minutě se připomněl Lafata, který nejdříve pěknou střelou trefil tyč, ale v další šanci už se kanonýr Sparty nemýlil. Před odkrytou branku mu přihrál Krejčí a kapitán letenských dostal míč do branky ne zrovna obvyklou částí těla.

„Asi zadkem. Takhle jsem ho asi ještě nedal, ale platí,“ popsal svou trefu Lafata, podle kterého Sparťané většinu zápasu kontrolovali hru. „I když jsme šancí tolik neměli, do vedení jsme šli zaslouženě. Po druhém gólu jsme se už spíš soustředili na ubránění výsledku,“ dodal kapitán Sparty.

Hostujícího záložníka Marka Hanouska mrzelo, že jeho tým duel nezvládl po taktické stránce. „Vědeli jsme, že pokud chceme se Spartou uspět, musíme je donutit bránit. Protože mají tak výborné hráče dopředu, že musejí běhat bez balonu. To se nám nepodařilo, takže jsme prohráli zaslouženě,“ řekl Hanousek.

Viktoria dvakrát udeřila v závěru

Plzeň vysvobodil v utkání s Olomoucí střídající útočník Ďuriš. Hosté drželi nerozhodný výsledek až do 86. minuty, i když si domácí vypracovali velké množství gólových příležitostí.

Čtyři minuty před koncem zápasu však centr Kovaříka prošel až k Ďurišovi, kterému stačilo trefit odkrytou branku. Vzápětí byl vyloučený po druhé žluté kartě hostující Plšek a v poslední minutě po faulu na Rajtorala upravil Ďuriš na konečných 2:0.

 

FK Dukla Praha si s nelichotivou bilancí na Letné neporadila. Sparťané si díky gólům Krejčího a Lafaty dokráčeli pro 3...

Posted by SYNOT liga on 23. srpen 2015

5. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 86. a 90.+1 z pen. Ďuriš. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Koval. ŽK: Cana, Plšek, Navrátil. ČK: 89. Plšek. Diváci: 11.205.

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 41. L. Krejčí, 56. Lafata. Rozhodčí: Zelinka - Kotík, J. Paták. ŽK: Lafata, Mareček - Štetina, Berger, Marek Hanousek, Miloševič. Diváci: 9142.

Spustit audio