Pink Ribbon - unikátní terapeutický cvičební program pro ženy s diagnózou rakoviny prsu

8. únor 2019

Hostem naší radioporadny v rozhlasové kavárně byla Mgr. Soňa Šplíchalová - oficiální zástupce Pink Ribbon Program pro Českou republiku. Dosud jediná držitelka licence „Rehabilitative Breast Cancer Exercise Specialist" u nás. Růžová stuha otevírá nové možnosti a pomáhá objevovat nové cesty k uzdravení. 

Pink Ribbon Pilates Program představuje speciální jednoduché cvičení, založené na principech metody Pilates. Určeno je ženám s diagnostikovanou rakovinou prsu. Ideální je po jakémkoliv provedeném chirurgickém výkonu (mastektomie, lumpektomie, odstranění lymfatických uzlin, rekonstrukční výkony prsu, aj).

Program Růžová stuha, nebo-li Pink Ribbon, pomáhá obnovit sílu a mobilitu postiženého ramene a paže včetně hrudníku, urychluje rehabilitaci po chirurgických výkonech, zmírňuje bolest a otoky a urychluje i regeneraci organismu.

Dále zkvalitňuje spánek, dodává organismu energii a vitalitu, zmírňuje únavu a zlepšuje fyzickou a psychickou kondici.

Pink Ribbon - unikátní terapeutický cvičební program pro ženy s diagnózou rakoviny prsu

Pink Ribbon také zvyšuje sebevědomí a dodává optimismus, pomáhá udržovat sociální kontakty a navazovat nové, napomáhá získat kontrolu nad onemocněním a posiluje proaktivní přístup na cestě k zotavení.

Celou radioporadnu s Mgr. Soňou Šplíchalovou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Spustit audio

Související