Peče celá země: Bizár vystřídala pohoda, která je v dnešní době vzácnější, shodují se panelistky

10. březen 2020

Česká televize po taneční show StarDance nabízí divákům další úspěšný formát ze zahraničí, ve kterém se tentokrát peče. Je eskapismus jedním z důvodů, proč je Peče celá země soutěží, která umí i v dnešní době přitáhnout všechny generace k televizním obrazovkám? Pozvání do debaty popkulturního pořadu Kompot přijaly moderátorka Naomi Adachi, Jana Patočková z blogu Vývařovna a copywriterka Soňa Beaumont.

Výpravná a laskavá, taková má podle tvůrců být česká verze britského pořadu The Great British Bake Off, ve které od čtvrtého ledna soutěží amatérští cukráři a pekaři. Pořad moderují Václav Kopta a Tereza Bebarová, celý tým pak doplňuje dvoučlenná porota, kterou tvoří Mirka van Gils Slavíková a Josef Maršálek. Pohoda je podle všech všudypřítomná a je bezesporu devízou pořadu. Lepší dojem by však debatující divačky z celého pořadu měly, kdyby nabídl větší prostor pro porotce.

V každém díle na soutěžící čekají tři zadání: osobní, kreativní a technická výzva. Zatímco u prvních dvou znají zadání předem, u poslední nikoli a všichni musí udělat ten stejný pokrm podle jednotného receptu. Testuje se tak, zda jsou soutěžící schopni pracovat i s recepty, které nemusí znát. U příprav technické výzvy navíc nejsou porotci přítomní. Který recept panelistky rozhodně nezapomenou a proč?

Soutěž dospěje ke svému konci už příští týden, v sobotu 14. března, a jedna z otázek tak byla jasná: Kdo vyhraje první řadu? Různorodý výběr byl během debaty několikrát oceněn a do finále se ze všech soutěžících nakonec dostaly Anička, Pavlína a Petra. Největší favoritkou je Anička, která otevřela v show překypující klidem a mírumilovností nečekaně závažné téma anorexie. Panelistky ale spíše fandily Petře nebo již vyřazenému Jendovi. Proč? To si poslechněte už teď.

Jaký vliv měl na sledovanost pořadu povedený instagramový profil a webová stránka? Komu chybělo v pořadu více slaných jídel? A kolik kilogramů mouky, čokolády, čerstvého ovoce a másla se spotřebovalo během první řady? Poslechněte si celou debatu.

Spustit audio