Parkoviště zdarma u lihovaru v Pardubicích v květnu bez náhrady skončí

15. únor 2019 07:10

Provoz bezplatného parkoviště v Pardubicích v areálu bývalého lihovaru do konce května skončí. Soukromá firma tam následně začne bourat budovy a místo využije jinak.

Město si plochu v roce 2014 pronajalo, aby měli řidiči u nádraží možnost nechat svá auta. Ti o odstavné ploše zpočátku nevěděli a těžko tam hledali cestu, ale brzy si na možnost parkování zdarma v bezprostřední blízkosti vlakového nádraží zvykli.

Parkoviště v centru Pardubic se městu vymklo z rukou. Řidiči neplatí, nemusí

Za Domem hudby v Pardubicích je „odstavná plocha s placeným stáním“. Většina řidičů se tady s placením neobtěžuje

Za stěrači některých aut parkujících za pardubickým Domem hudby našli řidiči neobvyklý lístek. Bylo na něm napsané, že uzavřeli smlouvu s městem, dluží peníze a hrozí jim soud. Pod textem je podepsaná radnice prvního městského obvodu.

Náměstkyně Helena Dvořáčková z hnutí ANO dodala, že město žádné další parkoviště v místě zatím neplánuje. „Říká se, že je za lihovarem 300 parkovacích míst, ale dopočítali jsme se k 150. A těch 150 parkovacích míst, která tam reálně jsou, bude bez náhrady. Řidiči se budou muset obejít u obchodních domů. V tuto chvíli zatím žádná jiná alternativa nevzniká.“

Podle satelitního snímku je ale na ploše za lihovarem skutečně 300 parkovacích míst. Řidiči navíc stojí i na místech, která pro parkování určená nejsou, takže po zrušení parkoviště bude každý den v okolí hledat parkování přibližně 350 řidičů.

Parkoviště u lihovaru v Pardubicích má přibližně 300 parkovacích míst
Spustit audio

Související