Opravy silnic v Turnově: pracuje se na mostě přes Jizeru i v Nádražní ulici

24. červen 2019 11:13

Řidiče mířící na Turnovsko čeká řada dopravních uzavírek. Pokračují totiž práce na rekonstrukci mostu přes Jizeru na průtahu městem. Několik měsíců se pracuje i v Nádražní ulici.

Dnes 24. června a zítra 25. června tam možná uvidíme těžkou techniku, protože se bude asfaltovat úsek od hotelu Beneš k Čechově ulici. Potvrdil to starosta Turnova Tomáš Hocke zvolený za Nezávislý blok.

Nádražní ulice je stále uzavřená pro dopravu a tak to ještě poměrně dlouho zůstane. Město nechalo vyznačit oficiální objízdné trasy. Řada řidičů si ale zkracuje cestu po úzkých neoficiálních objížďkách v obytných čtvrtích. Ty se poté ucpávají. O které komunikace jde, upřesňuje starosta Hocke: „Údolíčko lásky, Koškova ulice, ulice Perchta – ty jsou problematické a komu to tam nevyhovuje, ať se prosím vrátí na oficiální objízdné trasy.“

Rekonstrukce potrvá až do roku 2020

Dělníci budou v Nádražní ulici pracovat až do příštího roku. Přes zimu se rekonstruovat nebude, tak by ji měli provizorně zprůjezdnit.

Jednou z objízdných tras je i samotná dálnice D10, kde se na části dálnice dá jezdit bez dálniční známky. Platí to ale jen pro úsek mezi Turnovem a Březinou. Tuto trasu by podle vedení města měli řidiči využít a nejezdit obytnými zónami.

Co se týče opravy mostu přes Jizeru podle Libereckého kraje se pracuje na polovině dlouhého mostu. Ovlivňuje to dopravu na silnici číslo I/35 z Liberce na Jičín. Uzavírka potrvá do konce srpna.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související