Omezení, uzavírky, objížďky. Na mnoha místech kraje začaly opravy silnic

9. duben 2018

Příchod jara znamená i zahájení stavebních prací na silnicích. Kvůli nim je už teď v Liberci šestnáct dopravních omezení a naplánovány jsou další. Oprava komunikací omezí dopravu také v Jilemnici, Turnově, Zákupech, nebo na silnici mezi Českou Lípou a Novým Borem a také mezi Turnovem a obcí Svijany.

V Liberci se bude letos pracovat na několika klíčových komunikacích, například v ulicích Dr. Milady Horákové, Vítězné, Horská nebo České mládeže. Město proto připravilo časový plán dlouhodobých dopravních omezení a jejich objízdných tras tak, aby jejich negativní dopad na dopravu ve městě byl co nejmenší. 

Opravy čekají například ulici České mládeže, která je hlavní spojnicí do průmyslové zóny Jih. Práce potrvají maximálně tři měsíce a začít by měly v červenci. Na jaře se bude dokončovat oprava sjezdu z průtahu do centra města Košickou ulicí kolem Babylonu. Dělníci také budou pokračovat v opravách ulice Dr. Milady Horákové, a to od poloviny května do poloviny července.

Rozkopaná bude i Vítězná ulice v centru města. Stavební práce v úseku mezi Masarykovou třídou a Štefánikovým náměstím tam potrvají od druhé poloviny dubna do začátku září. V dubnu zahájí práce také v ulici Jungmannova, Husitská, Švermova, Volgogradská, Horská a Žižkovo náměstí.

Silničáři provizorně opravují výmoly u Týna nad Vltavou

Stavební práce na silnicích jsou naplánovány i na jiných místech Libereckého kraje. V podkrkonošské Jilemnici už začala rekonstrukce ulice Československých legií. Potrvá až do konce léta.

Od 3. dubna jsou dopravní omezení také na Frýdlantsku, pracuje se mezi Lázněmi Libverda a Ludvíkovem pod Smrkem. V Turnově se kope v Palackého ulici, v Zákupech pak v Kamenické ulici. Na Českolipsku také pokračuje Ředitelství silnic a dálnic v opravách hlavního tahu mezi Českou Lípou a Novým Borem.

Kraj má také v plánu velkou rekonstrukci silnice druhé třídy z Turnova do Svijan.  Aktuálně sej hledá firma, která silnici opraví. Podle hejtmana Martina Půty ze Starostů pro Liberecký kraj se počítá i s výstavbou chodníku a stezky pro cyklisty.

„Rekonstrukce silnice 2610 z Turnova do Svijan. Je to společná veřejná zakázka kraje, Turnova, Přepeř, Příšovic a Svijan, takže hned několika obcí, které jsou na trase. A vedle té krajské silnice také vzniknou chodníky a cyklostezky,“ vysvětlil hejtman Libereckého kraje Martin Půta ze SLK.

Informace o opravách silnic najdeme třeba na internetových stránkách jednotlivých měst nebo Ředitelství silnic a dálnic, aktuálně je přibližujeme také v Zelené vlně Českého rozhlasu.

autor: mib
Spustit audio

Související