Od jikry po rybu na talíř za 10 měsíců. Na návštěvě v kořenovském pstruhařství

26. červenec 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Rybí plůdky z Kořenova

Na pomezí Jizerských hor a Krkonoš, v Kořenově, se nachází jedna z největších rybích farem u nás. Podívat se tam byl redaktor Jaroslav Hoření.

Kdo by kořenovské pstruhařství hledal podle rozsáhlých vodních ploch pod širým nebem, nic by nenašel. Nádrže se čtyřmi tisíci kubíky vody se nacházejí v bývalé fabrice. To překvapilo i redaktora Jaroslava Hořeního, kterého chovem lososovitých ryb provedl spolumajitel Martin Junek.

Kromě pstruhů chovají v Kořenově ještě siveny a jesetery a letos předpokládají produkci 500 tun, což je polovina produkce v celé České republice.

Proč v Kořenově chovají ryby uvnitř? Odkud mají jikry a odkud vodu? A jak jsou na tom Češi se spotřebou ryb? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související