Od 6. března se v Libereckém kraji mění jízdní řády některých autobusů, další změny přijdou v dubnu

4. březen 2022 10:35

V Libereckém kraji začnou v neděli 6. března 2022 platit úpravy v autobusových jízdních řádech. Měnit se budou zejména časy odjezdů. Nejvýraznější novinky čekají cestující v okrese Česká Lípa, nejméně jich bude na Jablonecku.

Čtěte také

Změn v jízdních řádech napříč Libereckým krajem je poměrně hodně, jde ale o změny dílčí. Cestující by si měli například před pondělní cestou do práce, nebo do školy, zjistit, zda jejich autobus neodjíždí o několik minut dříve. Změna je celostátní a koordinátoři reagují jak na některé podněty cestujících, samospráv i jednotlivých dopravců.

Nejvíc změn se týká okresu Česká Lípa, kde od roku 2022 jezdí nový dopravce. „Například se upravují časové polohy spojů mezi Novým Borem, Českou Lípou a Českou Kamenicí; popřípadě mezi špičkovými dělnickými spoji mezi Libercem a Českou Lípou,“ upřesnil mluvčí krajského dopravního koordinátora, společnosti Korid LK, Jan Maxa.

Úpravy se nebudou týkat jen časových změn, někde se spoje zkrátí, například školní linka číslo 276 z Českého Dubu bude podle Maxy od pondělí 7. března 2022 zajíždět jen do Osečné. Až ke státní hranici s Polskem se naopak prodlouží autobusová linka číslo 670 na Frýdlantsku, která pojede až do Horní Řasnice, zastávky Srbská. Nejméně změn se naopak dotkne Jablonecka a Tanvaldska.

Změny opět od dubna

Další změny jízdních řádů přijdou nejen v červnu, kdy se upravují prázdninové jízdní řády, nebo se zavádějí některé sezónní turistické spoje. S těmi nejbližšími změnami musí cestující počítat od 1. dubna 2022. Týkat se budou opět hlavně Českolipska, konkrétně spojů s přesahem do Středočeského kraje, který změny v jízdních řádech posunul až k tomuto datu. Od 1. dubna 2022 se také sníží slevy na jízdném pro seniory a studenty z 50 na 25 % základní ceny.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související