Obce na Frýdlantsku po povodni sčítají škody a uklízejí

22. červen 2020 12:29

O víkendu se frýdlantským výběžkem přehnaly bleskové povodně. Většina toků se během noci z neděle na pondělí vrátila do normálu.

Višňová

Ve Višňové uklízejí hasiči. Přiváží na jedno místo pytle s pískem, aby se v případě potřeby mohly znovu použít, a vymývají protipovodňové vaky. Ty pomohly před velkou vodou uchránit ty domy, které povodeň v roce 2010 vyplavila a způsobila velké škody.

Frýdlant

Také radnice ve Frýdlantu začala odstraňovat školy po víkendových povodních. Podle vedení města zřejmě nebudou velké a zdaleka nedosáhnou škod po ničivých záplavách v roce 2010. Stačí hlavně odklidit připravené pytle pískem. Radnice vyzvala obyvatele, kteří potřebují pomoc, aby se na ni obrátili. Zatím toho ale nikdo nevyužil, jak uvedl místostarosta Jiří Stodůlka z ODS.

Raspenava

Škody po víkendových povodních v Raspenavě by neměly přesáhnout 10 milionů korun. Rozvodněná řeka Smědá tam utrhla krajnice u některých městských silnic a poškodila také břehové zdi. Některým lidem také voda zaplavila studny, uvedl to nezávislý starosta Raspenavy Pavel Lžičař.

autoři: Eva Malá , Michal Jemelka , Jana Pšeničková
Spustit audio

Související