O státním svátku nebude v kraji otevřeno žádné očkovací místo. Jak to bude o nadcházejícím víkendu?

27. říjen 2021 10:12

V Královéhradeckem kraji funguje 10 očkovacích míst, na všech se mohou nechat zájemci naočkovat proti koronaviru i bez předchozí registrace. Ve státní svátek 28. října ale nebude otevřeno žádné z nich. Která očkovací místa ale budou fungovat o nadcházejícím víkendu zjišťovala reportérka Michaela Vančurová.

Čtěte také

O nadcházejícím prodlouženém svátečním víkendu naopak oproti státnímu svátku budou některá místa fungovat. V sobotu budou zdravotníci podávat očkovací látky pouze předem registrovaným a to v Oblastní nemocnici Trutnov.

Očkovací místo v trutnovské nemocnici bude otevřeno pro registrované i v neděli, v tento den budou také předem registrovaným aplikovat zdravotníci vakcíny v očkovacím centru Fakultní nemocnici Hradec Králové. A také bude v neděli fungovat i očkovací místo v Jaroměři a to jak pro registrované, tak i pro neregistrované.

Ostatní očkovací místa budou o víkendu zavřena.

Jaký je teď o očkování proti koronaviru v naše regionu vůbec zájem?

Zájem o očkování v Královéhradeckém kraji roste. Především mají pak prý lidé zájem o očkování bez registrace.

Čtěte také

Například do Fakultní nemocnici Hradec Králové přijde denně zhruba stovka zájemců, kteří se chtějí nechat naočkovat a nejsou předem registrovaní.

Jednotlivá očkovací místa se tak rozhodla z důvodu stoupajícího zájmu navýšit své provozní doby. Zároveň také v kraji začínají proti koronaviru očkovat i praktičtí lékaři. Ti budou ve svých ordinacích podávat vakcíny od firmy Pfizer.

Jaká je aktuální epidemická situace, počty lidí nakažených koronavirem v Česku i nadále stoupají. Jak to vypadá u nás v regionu?

Královéhradecký kraj je jeden z regionů, kde se covid šíří nejpomaleji. Nicméně i tady počty nakažených lidí stoupají. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je to za posledních sedm dní zhruba 89 pozitivních případů, v minulém týdnu to bylo jen 33.

Co se týče jednotlivých okresů, tak nejlépe je na tom Náchodsko, nejhůře potom naopak okres Hradec Králové.

Spustit audio

Související