O Šarmantní osobnosti roku je rozhodnuto. Vítěze rozhlasové ankety představíme na galavečeru 22. září

20. září 2022

Anketa Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku zná výsledky celoročního hlasování posluchačů. Absolutního vítěze a nového držitele hlavní ceny Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové vyhlásí moderátoři Lada Klokočníková a Mirek Vaňura ve čtvrtek 22. září v 19:00 hodin v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové. 

Na pódiu se představí kromě vítězů minulých let herce Jana Přeučila a chirurga profesora Pavla Pafka řada nominovaných osobností - cukrář Josef Maršálek, moderátorka Saskia Burešová, herečka Libuše Švormová, neurochirurg Vladimír Beneš, farářka Martina Viktorie Kopecká a vítěz internetového hlasování moderátor Daniel Stach.

Ani letos nebude chybět rozhlasový Big band Gustava Broma s dirigentem Vlado Valovičem a také zpěváci Leona Machálková a Václav Noid Bárta. Z dalších hostů pak posluchače pozdraví herečka Eva Hrušková nebo Dominik Chabr, který se právě vrátil z Bali, kde získal titul nejkrásnějšího muže světa v soutěži Man of the Year.

Dvouhodinový program bude Český rozhlas Liberec vysílat v přímém přenosu a sledovat jej můžete i na kanále YouTube.

Deset posluchačů také letos obdrží za zaslaný hlas hodnotné ceny, hlavní cenou je televizor.

„Smyslem ankety, která vznikla v královéhradeckém rozhlase před šestadvaceti lety, je hledat šarmantní osobnosti, které jsou pro naši společnost nesmírně důležité. Za dobu své existence si do Hradce Králové přijeli převzít rozhlasovou cenu Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Karel Gott, Jiří Suchý, Jan Petránek nebo Hana Maciuchová. Máme velkou radost z toho, že se anketa stále těší velké přízni posluchačů, o čemž také letos svědčí tisíce zaslaných hlasů. A těší nás, že i tentokrát si vítězná „šarmantní osobnost“ cenu osobně v Hradci Králové převezme,“ uvedla vedoucí programu Českého rozhlasu Hradec Králové Lada Klokočníková. 

Spustit audio

Související