O pondělí bude zavřená část silnice mezi Doksy a Dubou. Vrchovany budou neprůjezdné

11. duben 2021 10:00

Kvůli zahájení stavby nové kanalizace bude od pondělí 12. dubna do konce července neprůjezdná obec Vrchovany na Českolipsku. Uzavírka na silnici druhé třídy číslo 270 je zhruba v polovině trasy mezi městy Doksy a Dubá. Dotkne se tak i části autobusových linek. Obec Vrchovany budou autobusy zcela míjet. 

Jak je uvedeno na webu krajského koordinátora dopravy, budou na linkách veřejné dopravy zavedeny výlukové jízdní řády. Autobusy budou uzavírku objíždět po silnicích první třídy přes Jestřebí a Staré Splavy. Obce Skalka a Zbyny budou obsluhovány po příjezdu do Doks a před odjezdem z Doks vybranými spoji. Poslední odpolední spoj do Skalky a Zbyn bude jen na vyžádání, některé autobusy budou oproti běžnému jízdnímu řádu asi o deset minut uspíšeny nebo opožděny. 

Jak uvedl nezávislý starosta Vrchovan Jaroslav Křupala, v nejnutnějších případech obec lidem cestujícím k lékaři nebo školákům zaplatí taxi. Od srpna by měla pokládka nové kanalizace pokročit natolik, aby se tranzitní doprava včetně autobusů mohla do obce vrátit alespoň jednosměrně. Práce, včetně pokládky nového povrchu, mají být dokončené na podzim.

autor: jij | zdroj: www.iidol.cz
Spustit audio

Související