Nutná oprava plynovodu omezí dopravu v centru Jablonce na 3 týdny

V noci z neděle 20. na pondělí 21. června začne v Jablonci nad Nisou uzavírka části ulice 5. května v křižovatce s ulicí Kamennou a Kokonínskou. Potrvá 3 týdny a doprava bude odkloněná po značených objížďkách. 

Počátkem června plynaři objevili technický problém na ocelovém plynovodu v ulici 5. května. „Plynovod vykazuje známky koroze a pro zajištění spolehlivých dodávek pro obyvatele Jablonce musíme provést komplexní opravu. To si, bohužel, vyžádá omezení v dopravě, za která se občanům města omlouváme. Naší prioritou je ale zajištění bezpečných a bezproblémových dodávek plynu,“ uvedl Pavel Zajíc, mluvčí společnosti GasNet Služby.

Podle jeho slov je křižovatku ulic 5. května - Kamenná - Kokonínská nutné pro dopravu úplně uzavřít. V provozu zůstane pouze jeden jízdní pruh ulice Kamenná, do kterého se bude vjíždět z ulice 5. května. Uzavírka začne v noci z neděle 20. na pondělí 21. června, a pokud nepřijdou neočekávané komplikace, potrvá do 11. července.

Křižovatka ulic 5. května – Kamenná – Kokonínská bude uzavřená pro dopravu v délce 15 metrů do každé strany od uzlu plynového vedení. Objízdné trasy budou značené, tranzit na Tanvald a Harrachov povede přes Černou studnici.

Uzavírka omezí i veřejnou dopravu

Kvůli uzavírce na křižovatce 5. května – Kamenná - Kokonínská se změní také trasy autobusů a dočasně nebude sloužit zastávka Kamenná ve směru z autobusového nádraží na ulici 5. května.

Vozy budou na autobusové nádraží vjíždět od okružní křižovatky U Zeleného stromu ulicí Budovatelů, u hotelu Merkur odbočí vpravo do ulice Soukenná a přes Dolní náměstí, kde bude zřízená náhradní zastávka, ulicí Lipanskou na nádraží.

Autobusy směřující k Žižkovu Vrchu, na Rychnov nebo Lukášov vyjedou z nádraží na ulici 5. května, dále ulicí Kamennou, kde budou využívat stávající zastávku, pak vzhůru ulicemi Kamennou a Hasičskou přes Horní náměstí do ulice 28. října, ze které mohou odbočit vpravo i vlevo do ulice Rýnovické.

Tři další aktuální velké jablonecké uzavírky:

  • ulice V Aleji se dokončuje, k dopravnímu provozu se otevře 1. července s tím, že dokončovat se bude ještě zeleň
  • most v ulici Vodní – tam se bude pracovat do 30. září
  • dešťová kanalizace a rekonstrukce dalších sítí i veřejného osvětlení u OC Central – uzavřená ul. Gen. Mrázka od křižovatky Poštovní – Opletalová – Liberecká po křižovatku ul. Gen. Mrázka – Máchova. Křižovatka u městského divadla by se měla otevřít 28. června, od pondělí 28. června tedy bude možné z ulice Budovatelů odbočit vzhůru ulicí Poštovní a dále ulicí Opletalova a odtud ulicí Korejskou do ul. Rýnovické nebo na Horní náměstí.

Zdroj: Magistrát města Jablonce nad Nisou

autoři: reČRoL , Jana Fričová | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související