Nudlový nákyp s čokoládou podle Úsporné kuchařky Anuše Kejřové

S Vladimírou Jakouběovou se budeme věnovat kuchařce Anuše Kejřové. Právě z této knihy je nudlový nákyp s čokoládou a také se o Anuši Kejřové něco dozvíme. Natáčel Jaroslav Hoření.

Recept, jak je uvedený v Úsporné kuchařce Anuše Kejřové s podtitulem Zlatá kniha malé domácnosti z roku 1905:

Z 1 vejce, trochu vody a mouky uděláme drobné nudle, které v mléce nebo ve smetaně uvaříme, až je z nich hustá kaše. Při vaření nasypeme k nim 1 tabulku rozstrouhané čokolády „Zora“ a pak to necháme vychladnouti.

Zatím utřeme na míse 2 dkg másla, 3 žloutky, 4 dkg cukru, citronovou kůru, posléze do toho přidáme nudlovou kaši a hustý sníh ze 4 bílků. Nalijeme vše do máslem vymazané, moukou vysypané formy, v páře ½ hodiny vaříme a pak necháme na třínožce v troubě dopéci.