Nový systém pro vyřizování řidičáků přivádí zájemce do menších obcí

12. červenec 2018 06:20

Od července už lidé o řidičské průkazy nemusí žádat v místě svého bydliště, využít mohou i jiné úřady. Třeba do Bohumína tak cestují žadatelé z větších měst, aby se vyhnuli velkým frontám a dlouhému čekání.

„Určitě je vidět, že k nám přicházejí lidé z jiných obcí. Ostrava je vytížená víc, tak lidé chodí a vyřizují spíše v těch menších obcích. Klientů nám přibylo asi o polovinu,“ popisuje úřednice bohumínské radnice Romana Vičíková.

„Využívají to profesionální řidiči. Máme tady více dopravců, kteří jezdí kamiony. Místo do Ostravy přijdou raději k nám, protože to mají blíže ze zaměstnání a nemusí čekat v tak dlouhých frontách jako v místě trvalého pobytu,“ dodává úřednice.

Břetislav Kichner je profesionální řidič a právě pro něj a jeho kolegy je nový systém velice výhodný. „Protože ušetříte čas, když si to můžete vyřídit kdekoli. Určitě je to výhoda a pomoc,“ pochvaluje si.

Takovou pomoc podle Pavla Vavrečky, vedoucího odboru dopravy bohumínské radnice, vyhledává v Bohumíně stále více zájemců z okolí. „Vytíženost je, dá se říct, stoprocentní. Lidé z okolí přijdou i do menšího Bohumína a nebudou stát frontu v Ostravě,“ dodává Vavrečka.

Zájem o vyřízení řidičáku u přespolních hlásí i další menší obce – třeba Bílovec nebo Frýdlant nad Ostravicí.

autor: ada
Spustit audio