Některé nemocnice v kraji nakoupily nové přístroje, jiné přestěhovaly svá oddělení

4. listopad 2019 12:47

Na novém místě je třeba ortopedická a chirurgická ambulance v českolipské nemocnici nebo nutriční poradna jablonecké nemocnice.

Ortopedicko-traumatologická ambulance českolipské nemocnice je přesunutá ze 3. patra budovy polikliniky do ambulance v přízemí. Jinde najdou pacienti i chirurgickou ambulanci, místo třetího patra aktuálně ve 4. patře. Důvodem těchto přesunů je rekonstrukce. Ordinační doby se nemění. Nemocnice také na svých internetových stránkách oznámila, že oddělení ARO je po rekonstrukci. Nová je elektroinstalace, osvětlení, podhledy i podlaha. Komfortnější přístup zdravotníků k pacientům zajišťují nové zasunovací dveře.

V Jablonci nad Nisou přesunuli ambulanci bolesti nebo nutriční poradnu; nově jsou v přízemí pavilonu B, kde dříve byla urologická ambulance. V jablonecké nemocnici také koupili novou sanitku, která slouží pro převoz pacientů na vyšetření mezi zdravotnickými zařízeními. A mají i nové přístroje, například takzvaný videolaryngoskop, který se používá u pacientů, u kterých je obtížné zajistit při operaci průchodnost dýchacích cest. Další přístroj tělo zahřívá a zabraňuje podchlazení. Na vybavení přispěl dotací Liberecký kraj, jak potvrdila mluvčí nemocnice Petra Hybnerová.

autor: Jan Charvát
Spustit audio