Nejlepší sportovce Libereckého kraje vyhlásí večer v Šaldově divadle

27. březen 2019 09:09

V libereckém Divadle F. X. Šaldy vyhlásí nejúspěšnější sportovce a sportovní týmy z našeho kraje za rok 2018. Ceny si převezmou dnes 27. března večer.

Nominace posílaly jednotlivé okresy, a to v kategorii dospělých, mládeže i trenérů. V posledně jmenované kategorii může jít jak o profesionály, tak amatéry. Na loňském vyhlášení, tedy v cenách za rok 2017, bodoval za trenéry – amatéry třeba liberecký trenér karate Bohumil Koloc nebo trenér atletiky Miroslav Reichel z AC Turnov. Nejde tedy jen o hvězdná jména.

Ester Ledecká i Kateřina Smutná

Sportovní hvězdou je ale třeba snowboardistka Ester Ledecká, která anketu vyhrála loni v kategorii jednotlivců. Zakončila Světový pohár velkým křišťálovým glóbem – už počtvrté za sebou. Ledecká je členkou liberecké Dukly. Na předních místech v anketě skončila i dálková běžkařka Kateřina Smutná, kterou dobře známe třeba z výsledkové listiny Jizerské padesátky, letos byla mezi ženami druhá.

Markéta Davidová je s výkony spokojená

V barvách jabloneckého klubu závodí i některé české biatlonistky a biatlonisté. Třeba Markéta Davidová žije v Janově nad Nisou, v závodech jednotlivců se letos v sezóně postavila čtyřikrát na stupně vítězů. V rozhovoru pro Českou televizi uplynulý závodní ročník hodnotila pozitivně: „Myslím si, že kdybych řekla, že nejsem spokojená, tak bych byla blázen. Určitě spokojená jsem, ale je tam moc závodů, se kterými spokojená nejsem a chtěla bych, aby v příští sezóně takové výkyvy nebyly.“

Předávání ocenění v anketě Sportovec Libereckého kraje je naplánované na sedmou hodinu večer.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související