Natankují a bez placení odjedou. Nepoznáte auto nebo jeho posádku?

Benzin za více než 5OOO korun natankovali neznámí pachatelé na třech čerpacích stanicích v Liberci a na jedné v Chrastavě. Přijeli pokaždé ve vozidle Kia Cee´d béžové, možná i šedé metalízy.

„Pátráme po neznámém řidiči či řidičce, kteří během měsíce května celkem ve čtyřech případech natankovali u čerpacích stanic na Liberecku pohonné hmoty a vždy odjeli bez zaplacení,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Jejich chování zachytily bezpečnostní kamery, policii by mohli pomoci i případní svědci, kteří si mohli vozidla a jeho posádky všimnout.

Kde a kdy tankovali v Liberci?

První případ se podle policie stal 4. května v době od 18:00 do 18:34 na čerpací stanici Benzina v Sokolské ulici v Liberci. U stojanu číslo 3 tam natankovala do vozidla Kia Cee'd benzin neznámá žena (její tvář je vidět na titulní fotografii). Poté nasedla do automobilu, kde chvíli seděla, a potom ze stanice odjela bez placení. Auto mělo béžovou metalízu a registrační značku 9S60276.

Benzina, Nákladní v Liberci, 7. květen

Další případ evidují policisté z čerpací stanice Benzina v liberecké Nákladní ulici, kde 7. května mezi 20:20 až 20:35 natankoval neznámý řidič u stojanu číslo 6 benzin za více než 1200 korun. I v tomto případě se jednalo o vozidlo Kia Cee'd, tentokrát už bez registračních značek. Muž měl na sobě tmavou mikinu s kapucí přes hlavu a tmavé kalhoty.

MOL, Londýnská v Liberci, 11. květen

11. května mezi 21:48 až 21:55 pak natankoval neznámý řidič s vozidlem Kia Cee'd béžové metalízy na čerpací stanici MOL v ulici Londýnské v Liberci. U stojanu číslo 2 bral téměř 49 litrů benzinu, a potom placení odjel. Na pořízených fotografiích je vidět spolujezdec s uvedeného vozidla, který tankoval, řidič zůstal sedět uvnitř vozidla.

Poslední případ byl v Chrastavě

Zatím poslední případ tankování zadarmo, které mohli spáchat stejní lidé, evidují policisté ze 17. května v Chrastavě. Na čerpací stanici Benzina v ulici Nádražní tam přijelo vozidlo, nejspíš opět Kia Cee'd s béžovou metalízou a u stojanu číslo 2 natankoval řidič 45 litrů benzinu. Poté opět bez placení odjel. I v tomto případě nemělo vozidlo registrační značky.

Benzina, Nádražní v Chrastavě, 17. květen

Policisté zveřejnili fotografie z čerpacích stanic a prosí o pomoc případné svědky. Apelují také na zaměstnance čerpacích stanic, aby si všímali vozidel Kia Cee'd s béžovou nebo i šedou metalízou. Vůz nemusí mít registrační značky. Policie také žádá majitele vozidla Kia Cee'd registrační značky 9S60276, aby se přihlásil. 

Jakékoliv poznatky, které by pomohly objasnit situaci, nebo vést k odhalení totožnosti řidiče či řidičky, přijmou policisté na telefonním čísle: 974 467 100 nebo na bezplatné tísňové lince 158.

autor: reČRoL | zdroj: Policie České republiky - KŘP Libereckého kraje
Spustit audio

Související