Naše práce ještě není u konce. Do Opavy chceme přivézt zlato, říká Slavík po postupu přes Nymburk

23. květen 2023

Finále ligové soutěže basketbalistů se po jedenadvaceti letech musí obejít bez hráčů Nymburka. Středočeši v sedmém rozhodujícím semifinále podlehli Opavě 66:81, a do sbírky úspěchů tak devatenáctý triumf v řadě nepřidají. Naopak Slezané se o zlato utkají s Děčínem. Krátce po utkání aktéry napínavé bitvy vyzpovídal reportér Radiožurnálu Sport Pavel Petr.

Na rozhodující zápas semifinále dorazilo do Nymburka víc jak sto fanoušků Opavy a patnáctibodový střelec Jakub Slavík jim také něco slíbil.

„Je to nádherný pocit, i z toho pohledu, že se nám sezona vůbec nedařila. Šli jsme do předkola, vyřadili jsme dva favority, ale naše práce ještě není u konce. Ve finále proti Děčínu uděláme všechno pro to, abychom našim skvělým fanouškům dovezli do Opavy zlatou medaili,“ říká střelec Opavy Slavík.

Opavští v semifinále přišli o vedení 3:1 na zápasy. Našli ale síly a nakonec slavili úspěch. „Síly se sbíraly těžko, ale vůbec jsme si nepřipouštěli to, že Nymburk bude mít v posledním zápase výhodu domácího zápasu. Štvalo nás, že jsme neproměnili domácí mečbol, ale dnes jsme si to vynahradili,“ doplňuje.

Jako trenér dovedl Opavu do finále Petr Czudek. Sám zažil v minulosti vzájemné souboje i v pozici hráče. Byl dokonce u posledního nymburského vyřazení v semifinále. Teď se dočkal úspěchu z lavičky.

„Čtyři vítězství v sérii s Nymburkem, kdo to má? Dnes jsme byli týmovější a lepší, zaslouženě jsme vyhráli. Neříkám, že jsme zaslouženě postoupili, ale v sedmém zápase jsme byli lepší,“ myslí si kouč Opavy.

Zklamání Nymburka

Naopak jen těžko hledal slova nymburský kouč Ladislav Sokolovský. Středočeši dokázali sice vyrovnat stav série z 1:3 na 3:3. Obrat ale před domácím publikem nedokonali. Opava měla v rozhodující bitvě navrch.

„Kluci se rozhodně snažili, ale bohužel v některých momentech, kdy jsme se mohli dostat ne menší rozdíl ve skóre, tak jsme tam zbytečně ztráceli míč,“ hlesl zkušený trenér.

S porážkou se nemohl vyrovnat ani nejzkušenější muž v nymburské sestavě. „Pro každého z týmu je těžké to zkousnout. Naše ambice před začátkem sezony byly jiné. Je to zklamání. Sedmý zápas rozhodla naše nedůslednost v prvních třiceti minutách na obranném doskoku. Gratuluji soupeři, víme, kde v sérii byla chyba - v prostředních zápasech doma a dva zápasy venku, kdy jsme úplně vypadli z role a nebyli schopní konkurovat,“ zmínil jedenačtyřicetiletý pivot Petr Benda.

Nymburk v boji o třetí místo vyzve Pardubice, o titul se Opava utká s Děčínem.

autoři: Pavel Petr , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás